Kronstadposten med ny serie: Altaelva, er det lidenskap eller er det også litt galskap?

Førstkommende fredag slipper Kronstadposten første episode i vår nye serie «Altaelva - lidenskap eller galskap?». Se promovideo øverst.


Jakt,- fiske og friluftsmann, Geir Gåsland fra Indre Billefjord, er headhuntet som programleder til serien. Allerede som åtteåring ble han bitt av laksebasillen og siden har han vært helfrelst av laksefiske.

– Min bestefar, som jeg aldri rakk å møte, var en lidenskapelig laksefisker, og det er nok de røttene jeg har hatt et ønske om å finne tilbake til, forteller Gåsland.

Skal finne svarene og de gode historiene

Serien er produsert i samarbeid med Creo Media, og Gåsland inviterer gjester inn i stua – eller studioet om du vil, som er flott dekorert av både Fagmøbler og Fagtrykk Idé.

I serien skal programleder Geir blant annet forsøke å finne svar på hva det er som gjør at folk trekker tilbake til Altaelva hvert eneste år, hvordan man begynner med fluefiske for aller første gang og hvordan det egentlig er å få en storlaks på flua.

Serien skal få fram de gode historiene, hvor ikke nødvendigvis selve laksefisket er i fokus, men i hovedsak historiene rundt selve fisket, selv om de gode og unike fiskehistoriene selvsagt også skal belyses. Serien ønsker å formidle hvorfor enkelte mennesker er lidenskapelig opptatt av Altaelva, og også hvordan dette i positiv forstand påvirker familie og venner av vedkommende. 

Profesjonelt resultat

Nettsjef Therese Kjellmo Munkvold sparer ikke på superlativene når hun skal beskrive serien: – Det oser profesjonalitet rundt hele innspillingen. Dette er en produksjon i verdensklasse, og det vil synlig tydeliggjøres i serien. Samarbeidet mellom oss og Creo Media er unikt, og det gjenspeiler resultatet, forteller Therese K. Munkvold, som har hatt regien i serien.

– Vi har også hatt fokus på at de som aldri før har vært i Altaelva skal finne interessen i serien, og ikke bare de som bruker elva aktivt, legger hun til.

I fredagens premiere er det ingen ringere enn Einar Suhr (75) som er første gjest, og han forteller blant annet en historie om da han fanget en laks med hendene.

Episoden slippes nøyaktig klokken 18:00, så her er det bare å benke seg klar foran en skjerm – eller høre det som podkast litt senere.

Fredag 1. mars klokken 18:00 slippes første episode av serien. Foto: Therese K. Munkvold

 

Debatt
Kronstadposten oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.